Jag ska nog ta nåt och käka nu...



Dagens dag har varit en dag som en dag brukar vara. Försov mig trots att jag sovit 16,5 timmar. Hade lab som var klar på 5 minuter. Hälsade på Anna i caféet och åt muffins och drack kaffe. Satt och pluggade till klockan 18.30. Försökte ta kort på den övergivna skolkorridoren men min mobilkamera är usel i mörker. Sket fullständigt i min franskalektion eftersom jag fick en ett så bra flow i mitt pluggande. Läste om celldelning.. hemskt intressant. Funderar på att renskriva mina anteckningar här i bloggen. Det är bra för min del att repetera och kanske nån annan liten nörd där bakom skärmen tycker det är intressant att läsa.

korridor



Lagade min första omelett häromdan. Den blev fantastiskt medioker. Här har du receptet om du känner att du är sugen på nåt halvdant:
3 ägg, lite vatten, pulvermos, corned beef och lök.

omelett2

Det skvätter lite här och var när jag lagar mat



Lagade en betydligt godare kebabtallrik som är 7,5 gånger godare än köpt sådan

omelett

Kycklingkebab! DET SKA VARA KYCKLINGKEBAB!


Klockren ångest

Såg precis klart på filmen "The Hours" Herre jävlar vad bra den är. Det var nog första gången jag grät sen... sen jag såg den sist...  för några år sedan. Den är så ångestladdad och sorglig att man mår dåligt efter man sett den. Fast jag mår bra. Det var skönt att veta att tårkanalerna fortfarande fungerar. Får sån lust att skriva en roman efter att jag sett den. .. men det ska jag nog göra när jag blir pensionär istället, så att man har lite bättre perspektiv. Får samla mina tankar och ideér tills dess. På gymnasiet så skrev jag säkert häften av min uppsatser och retoriska tal med inspiration från den här filmen. Den berör! Se!

hours

Lyssna även på soundtracket. Philip Glass är mästare på att förmedla känslor med noter.

Ett ord säger mer än tusen bilder

Doh!

Je suis hormonellt labil

Dags att öppna slussarna.

Jag känner mig verkligen som en tickande bomb. Förra veckan insåg jag hur mycket jag hatade mina antidepp mediciner. De tar bort ångest, men på köpet försvinner typ hela min personlighet och alla mina känslor. Jag blir likgiltig till allt och kan inte känna starka känslor eller brinna för nånting. Därför valde jag att helt enkelt sluta ta dom för ett par dagar sedan. Det är egentligen inte alls bra att sluta tvärt, särskilt inte när man tagit dom så många år, utan man bör egentligen trappa ner.. och jag börjar känna av bieffekterna nu. Dels har jag världens yrsel. Känns som att jag ska trilla på golvet när som helst.. dels har jag fått tillbaka en del ångest.... MEN.. jag känner mig livsmotiverad igen. Det är en konstig känsla, vet inte riktigt hur jag ska beskriva den... huvudsaken är att jag känner nånting och att det känns underbart. Vet inte om det bara känns så nu.. kanske vaknar upp imorgon och tycker livet är meningslöst .. men jag hoppas det håller i sig.

Fördelar med antidepp:
- Ej ångest och depression
- Stabil

Fördelar utan antidepp:
- Ingen likgiltighet
- Starkare känslor
- Ökad sexualdrift ;)


tuff
Idag är jag bra!

Övriga bra händelser idag:

Hälsade på Anna på caféet idag och vi satt och tjöta till hon stängde. Det var väldigt trevligt. Så snackade vi aldrig när vi bodde ihop. Innan hon stängde packade hon ner massa kanelbullar och muffins i en påse till mig så att jag kunde bli lite tjockare.. eller a.. så menade hon väl inte.. men nu har jag ätit upp mer än hälften och jag känner mig inte direkt som nån H & M - modell.

mums
mmmmmmmmmmmm....

Och så var jag iväg på min allra första franska-lektion. Den första glömde jag ju av och den andra somnade jag ifrån så jag var skitnervös när jag kom dit idag. Trodde alla skulle ligga jättelångt före mig, men jag hade faktiskt pluggat på läxor som jag fått via e-mail och jag var faktiskt mycket duktigare än många andra där. Sen hade vi ett skriftligt förhör på alla siffror från noll till fyrtio som jag helt måste missat, men fick ändå alla rätt.. tur att jag lyssnat på ljudspår med franskalektioner innan :D

Let's do a Britney....

Idag blev jag trött på mig själv.. och när jag blir trött på mig själv brukar det alltid hjälpa att raka bort allt hår. Men idag orkade jag varken gå till frisören eller Karin för hjälp så jag rakade mig helt själv. Det blev kanonfint ... framifrån iallafall.. bakifrån var svårt att se, så får väl se imorgon om folk som sitter bakom mig på spårvagnen skrattar.

raka

Jag är lika cool som Britney....


Kärlek!

Idag fick jag äntligen min nya iPod nano. Jag är nyförälskad!

nano



En vision om framtids-Jocke

Tankspridd, förvirrad, ambivalent, glömsk.. helt hopplös. Kommer det nånsin att gå över? Jag glömde gå på min första franskalektion igår! Vem glömmer nåt sånt? Jag är hopplös. Kommer aldrig ihåg viktiga saker som födelsedagar, prov, släktkalas. Har alltid en känsla av att glömt ta på mina byxor när jag går ut. Jag lever bara i min egna lilla drömvärld hela tiden. Tror det är dags att vakna nu....

Tänkte att jag skulle prova sova utan sömntablett i natt eftersom den förmodligen har en del att göra med min konstanta trötthet... jag somnade kl 6 på morgonen. Å andra sidan känner jag mig inte så tung i huvudet idag. Sista pluggdan innan tentan. Jag hoppas jag klarar det.. gick inte så bra på förra nämligen.

Såg på två filmer i natt. Första var Donnie Dark. En av mina absoluta favoritfilmer.  Gillar filmer som är kryptiska med öppna slut. Man får lägga ihop dom sista pusselbitarna själv. Den andra filmen jag såg heter 'Everything is Illuminated' och handlar om en manisk judisk samlare (Elijah Wood). Den var jäkligt snyggt filmad och hade sina stunder, men i längden var den bara seg och ganska poänglös.. och det var det mest irriterande soundtracket jag hört!

donnie

Trött på att vara trött..

Alltid denna årstid strax efter årskiftet händer det nånting med min kropp. Jag är som en ljuskänslig blomma som dör inombords när jag varit utan sol tillräckligt länge. Nånting i min kropp slutar produceras.. endorfiner eller vad nu ljusstrålarna ger mig. Jag lägger mig typ mellan 20-22 på kvällen och sover långt över tolv timmar och "morgonen" därpå om jag är ledig, vaknar jag.. går på toa och lägger mig igen. alltid! Det hjälper lite att sola solarium, men det är oftast en kortvarig effekt. Skulle behöva prova på sån där ljusterapi.

Våren kommer. Pollenallergi kommer. Lika trött blir man då. Tanken på att vänta ända till sommarmånaderna gör mig ännu mer trött. Vill bara sova.

Zzzzzzzzz....

gustaf

To Die in Vain

Höll på att glömma... kolla in min supereminenta Oscars®-nominerade film jag gjort i spelet 'The Movies'..

To Die in Vain

Gör mig till en ko NU!

Varför ska livet vara så jobbigt. Tyckte jag hade haft en bra dag och så kommer jag hem... och så ringer det från jobbet. Tack vare några nya jävla EU-regler så får jag inte jobba som jag gör längre. Alltså varannan helg. Det är 25% eller vad det blir och enligt dessa regler är det då på tok för lite för att vara schemalagt. Istället fick jag ett erbjudande om att jobba 63% på schema istället. Fick ett ultimatum: antingen 63% eller ingenting. Jo, men lycka till när jag pluggar heltid. Det går inte! Jag har räkningar på mellan 5-6000 i månaden så nu har jag nog inte så mycket till val än att flytta. På gott och ont antar jag. Jag har haft funderingar på det innan. Känns lite onödigt med 82 kvadrat till mig själv och det tar en timme till skolan.. men å andra sidan älskar jag min lägenhet... och jag som precis installerat min diskmaskin!

Har iallafall satt upp mig på intresse om att byta lägenhet mot nåt mindre, men centralare. Får la se hur det urartar sig.

Jag var i stan en sväng efter skolan idag.. skulle köpa en franskabok till kursen som startar på onsdag. Träffade en tjej där som skulle ha samma bok som jag och sen kom vi fram till att vi skulle läsa samma kurs, samma dag.. lite lustigt. Men hon pratade bara engelska och både kursen och kursboken är på svenska, så blev lite fundersam men vågade inte fråga om hon missupfattat det hela.

Efter bokköpet vandrade jag ner för Kungsgatan och blev sugen på att köpa nån cd-skiva. Upptäckte en skivaffär, CD-specialisten, som jag aldrig sett förut. Gick därifrån med sex nya skivor.. tyckte jag gjorde riktiga fynd. Hittade alla fyra Muse-plattor jag saknade för bara 120:- styck. Sen köpte jag Tiger Lous 'The Loyalness' och Anthony and The Johnson självbetitlade album för bara 99:- st. Horray Horray! som Tiger Lou skulle säga :D

Sunday Bloody Sunday

Idag har hittills inget produktivt skett. Vaknade vid ett av att mamma ringde och sa att hon var på väg med kycklingtacos. Det var gott. Kollade på Top Model maratonet från senaste skandinaviska säsongen. Kul att Sverige vann :)

Nu hade ju det bästa varit om jag började plugga lite..  får väl se om jag kan lyfta mitt lata söndagsarsle från skrivbordstolen.

Ska börja läsa franska på folkuniversitetet på onsdag. Det är en kväll i veckan, så jag hoppas jag hinner med det parallellt med skolan. Har betalat in terminsavgiften på 1350 spänn... nu sådär i efterhand fattar jag inte varför jag inte läser på komvux eller nåt annat gratisställe.. tror dock det blir lite mer kvalitet på folkan. Sen brukar det väl mest vara pensionärer som läser språkkurser där har jag fått för mig.. får se om det är så.

Såg på en film igår som heter Taxidermia som har visats nu under filmfestivalen. Den är från Ungern och det fanns inga engelska undertexter att få tag på, så jag fattade verkligen ingenting. Haha, men den var så sjukt vidrig så jag kunde inte sluta kolla. Den handla om tre mäns öden, där t.ex. en man var helt besatt av att runka och försökte i sin ensamhet hela tiden komma på nya sätt att onanera... ja, det är inte så sexigt som det låter... exempelvis blev han påkommen av att sätta på en slaktad gris.. en annan man var typ nån mästare på att äta fort. Om man ska sammanfatta filmen i nyckelord skulle det vara:
Blod, spyor, sperma, inälvor och bisarr bisarrhet... me like :)

taxidermia

Bakterieuppföljning och annat skoj...

Okej, får först nämna lite om bakterierna vi odlade fram. Under piercingen fanns förvånadsvärt lite. Blev nästan lite besviken. Dessutom var det inga små köttätande varelser som jag tänkt mig. Bara trista mönster. Under naglarna hade det däremot vuxit till sig rejält med bakterier. Det är ju bevisat att man överför mindre bakterier när man hånglar än när man skakar hand... nu kulturtrend kanske? Fast då får vi nog räkna bort gamla människor och släktingar... det hade ju inte varit så trevligt att grovhångla upp sin morfar varje släktträff kanske.

Jag fattar inte varför jag jämt ska bänka mig framför melodifestivalen när jag bara blir helt upprörd över hur hemsk musik som produceras. Förmodligen är det väl min bög-gen som undermedvetet skickar signaler till hjärnan som sedan signalerar till handen att lyfta upp fjärrkontrollsfan och bänka mig framför två till tre timmars tortyr.

Den låt jag tyckte var självklar finalist.. med Andreas... kom typ sist....
Den låt min kräkreflex reagerade på mest... Tommy Nilsson... gick vidare till final...

BESVIKEN!

Igår var jag ute och partajade med jobbargänget. Blev full som ett ägg, men nånstans i dimfasaden hade jag nog himla trevligt. Var först på Stars and Bars och käkade tveksam gratisbuffé. Efter X antal öl och GT och ca 100 kr i tior bortspelade på trivial pursuit var det bara jag och tappra Karin kvar. Vi hamnade i bråk med en alkis som tyckte jag kastade bort mitt liv om jag inte tog körkort för alla typer av fordon. Sen tyckte han att jag var alldeles för ung.. men.. sorry liksom.. jag ska verkligen försöka bättre nästa gång. Efter vakten slängt ut honom, gick jag och Karin vidare till mysiga Gossip. Här blir det hemskt dimmigt.. men jag har visst ett nytt telefonnummer i mobilen, så alltför tråkigt kan jag inte haft. (Okej, jag kom faktiskt ihåg när jag fick det, men jag försöker skriva med lite drama här). Efter för många shots gick vi vidare (tror det stängde) till Dubliners. Men jag stannade bara några minuter för jag blev så trött och åkte taxi hem...

...................................... tänkt vad lätt allt varit om man var en ko istället (seriöst)

Kooo