Memento Mori

Idag läste jag dödsannonserna på jobbet i morse (i min nya fina porsche... förlåt.. Laleh tvångstanke). Jag läser aldrig de i vanliga fall, men i morse (i min nya.. nää.) gjorde jag det och höll på att sätta kaffet i halsen när jag såg fyra-fem annonser för min f.d. gymnasieklasskompis Gabriel. Tydligen gick han bort i måndags i cancer. Det känns konstigt med tanke på att man gått i samma klass i tre år och bara sett en frisk, sportig kille med hela livet framför sig och helt plötsligt ger lite trycksvärta i Göteborgs-Posten en insikt om att han inte kommer att komma på någon eventuell klassåterträff. Det får en att känna sig dödlig.

Jag vet vad du gjorde förra midsommaren

Mitt bloggande verkar ha tagit lite semester. Det blir väl så när man får ändrade rutiner och ens spontanitet kan få lite mer utrymme för att göra saker på tidpunkter man inte alls tänkt att göra något. Så vad har hänt? Jag lyckades få godkänt på mina två sista tentor, Yaaay me!

Sen har det varit midsommar ja. Det var görtrevligt.. eller det blev det till slut. Jag fick en släng av social fobi i början. Det får jag typ jämt när man ska träffa massa nytt folk (var på rätt stor fest).. men det ordnade sig till slut tack vare nån magisk dryck..

Har umgåtts en del med syrran också. Vi är bra botemedel mot varandras ångest som har uppkommit efter att vi båda blivit dumpade. Syrran av hennes kille (eller om det var tvärtom), och jag av min lägenhetsbytespartner. Han dumpade mig för en lägenhet i närheten med större balkong. Typiskt män!
Igår skulle systeryster och jag till Liseberg på kvällen och när vi kom fram började det ryka helt galet från främre delen av bilen. Som tur var, var det en ung kille som var där som kunde en del om bilar. Han gav oss massa tips och råd och till om med sitt visitkort och sa att om vi inte kom hem så kunde han ge oss skjuts. Vem är så sjysst liksom? Är det fel att bli misstänksam. Väl på Liseberg spelade vi upp en massa pengar på hjulen. Jag vann ingenting, men jag fick ändå alla priser eftersom Josse inte gillar choklad.
Jag verkligen rös i hela kroppen när jag samma dag hörde om en tjej i USA som var med i en olycka på ett nöjesfält. Hon fick båda fötterna avslitna av en utstickande vajer på ett fritt fall- eller höjdskräcken-liknande attraktion. Damn!

Jobbet går an, men är trist som fan. Igår dog en 105-årig tant. Det är lite coolt att ha träffat en människa som fått brev från kungen p.g.a. sin höga ålder. Må hon vila i frid. Det känns både naturligt och helt konstigt att säga farväl till bortgångna människor. Har sett alldeles för många skräckisar för att skrämma upp mig själv och tro att han eller hon kommer ta tag i min handled om jag kommer för nära.

En blöt trip till Köpenhamn

Hoho! Nu är jag tillbaks från gröthalsarnas huvudstad. Jag är mör, vrider ut mina strumpor och försöker knäcka tillbaka min rygg, men misstänker att den aldrig kommer bli som förr. Fast allt som allt var det en trevlig familjetrip, dock en väldigt intensiv sådan. På vägen ner försökte jag i sedvanlig ordning på långa bilfärder, konvertera morsan och syrran att börja lyssna på min musik. Satte på Regina Spektors 'Begin to Hope', men det slutade med att den totaldissades halvvägs igenom med kommentarer som "Du har jämt varit så konstig" och istället sattes Måns 'Cara Mia' på, på högsta volym. Suck!

Väl framme var vår första anhalt spritlagret där det shoppades både det ena och det andra. Vi hade sedan lite svårt att få tag på ett ledigt hotellrum, men hittade till slut ett schysst ställe, som hade varit ännu bättre om inte tågen gnisslade förbi en gång i minuten precis utanför.

Efter att ha smittats av en släng berusning på hotellrummet gick vi och käkade på exotiska Jensens Böfhus där vi hade kul åt en skylt där det stod 'Pas på trinet' och mammas kommentar när vi satt och åt: "Det känns nästan som att vi är utomlands". Vi bestämde oss för att gå till nåt ställe och ta en öl. Vägen bar till 'The Dubliners (som ju även finns i Gbg). Jag hade så jäkla trevligt. Dels var det ett helt fantastiskt band som uppträdde där som gjorde jättefina covers på bl.a. Alanis, The Corrs, Coldplay (!) och U2. Lite senare, när morsan gått hem och lagt sig, byttes de lugna låtarna mot fullt ös med Irländska drickavisor och jag och syrran umgicks med ett par galna danskar.

Sen blev jag också trött och ville gå hem, men Josse vill dansa och lyckades övertala mig att gå till ett dansställe, vars höjdpunkt var en technohalvtimme med bl.a. min favorit 'Satisfaction'. Fast sen när vi skulle hem var båda för fulla för att hitta tillbaka till hotellet. Vi strövade runt i över en timme och jag hade bara lust att lägga mig i en gränd för att jag var så trött. Detta resulterade i ca 4 timmar sömn, som följdes av en halvtaskig frukostbuffé. Dessutom spöregnade det. Ingen bra dag att gå och monstershoppa, men monstershopping blev det (ryggont!) och jag hittade faktiskt ett par snygga plagg som jag köpte för pengarna jag inte hade.

Vår vistelse i Köpenhamn avslutades med ett besök på erotiska museét. Det var... intressant. När vi kom till homoerotikavdelning hade jag bara lust att våldta varenda kille som befann sig i rummet. Frustrerande pilsk. Haha! Skäms på mig.

image120 image121

image122

image123

Svälj innan du pratar för i helvete

Nu är det kallt igen. Varför är det kallt? Det är i och för sig barmhärtigare att jobba nu än i 300 graders värme och med tanter som gnäller på alla öppna fönster eftersom det blir korsdrag. Har jobbat fem dagar nu och börjar redan störa mig på de saker jag spydde galla på när jag lämnade hemmet sist i februari. Ändå tackar jag ja till att jobba ännu fler turer i augusti. Jag är en sån pengahora. Fast hur mycket val har man egentligen?

Nu ska jag strax iväg till Köpenhamn i två dar med en styck mamma och syster vardera. Det blir kul att komma bort ett tag, men jag ser inte fram emot att gå shoppingrundor med dem. Det är svårt att hitta mer klädesgalna människor än dessa två, och med tanke på att typ bara var tionde affär innehar herrkläder, kommer det bli mycket väntande för min del.

Oj, nu måste jag gå!

Stort huvud

God morgon! Jag är inte full, jag har pollenallergi. Riktigt bad sådan. Fan vad jobbigt det är. Igår var jag full. Det är okej att vara det på måndagar när man har lov. Det var en fin avslutning på en bra dag med sol och bad och smält choklad. Matade också änder med mina fötter. Brände mig en del, men snart blir det fab. Är det farligt att sitta i korsdrag?

image119

Inte ett enzym till får plats

Varför är vissa perioder här i livet så händelserika att man knappt hinner ta hand om sig själv, medan andra är så lugna att man får liggsår. Den senaste perioden har varit grymt hektisk för mig. Därav det klena uppdaterandet i bloggen. Ordet hektiskt i min ordlista har med fet stil och understruken text till största del översatts till skola och tillhörande tentaångest. Jag har praktiskt taget bott på skolan från tidig morgon till sen kväll under en längre tid. Men nu är sista tentan i torsdags avklarad och år 1 som apotekarstuderande är avklarad. 4 to go.

Vår avslutning firades med en gemytlig slottskogsgrillning. Det bästa med kvällen var att jag fick ett samtal mitt upp i allt från en kille som ville byta lägenhet med mig. I Sandarna! Han har precis varit här (efter en snabb panikstädning) och kollat på min lägenhet och uppgivit sig vara klart intresserad. Imorgon ska jag hälsa på honom och betrakta min möjligt  framtida bostadsplats. Livet är bra!

Lite mingelbilder från slottskogen:

image115
Martini i dubbel bemärkelse?

image116
Den obligatoriska syntesbilden!

image117
5 min senare fanns bara halva Daniel kvar

image118
Jag vet inte.. jag vet helt enkelt inte