Svart påsk

Nu är det lov. Tentan är gjord och påsken är runt hörnet. Kan inte känna mig stolt över vad jag presterat denna termin hittills, men sen har det varit vissa utomstående faktorer som bidragit till det oönskade resultatet. Skit samma. Allt ordnar sig till slut. Nu är det lov.


Prio 1

Idag har mina pluggdemoner inte bara överlevt, utan även vuxit sig större än tellus. De har blivit världsomfattande kan man säga. Kollade in några övningstenta-uppgifter och kände att jag inte kunde svara fullt på nån. Jag tittade iofs bara översiktligt, men det känns inge bra.

Var nyss nere en sväng på Angered C och ströshoppade lite städartiklar på ICA. För det är ju prioritet ett just nu!!
Blev störd av en comviq-försäljare som undrade om jag även tänkt skaffa hemtelefon. Sa att jag klarade mig bra med mobilen.. för det gör jag. Hade lust att säga ".. och så slipper jag även bli störd av jobbiga försäljare", men det kunde jag inte med för hon var så söt :D

Har blivit dödskär i en låtremix av Commodore 64-spelet "Giana Sisters" som jag jämt spelade när jag var hemma hos pappa när jag var liten. Blir bara glad. Ladda ner den
här
Som Karin en gång sa: "Joacim! Du är en sann nörd, men du ser verkligen inte ut som en. Det är förvirrande".

image92
Jag undrar var skaparna hittade sin inspiration till designen. Haha!

Och så en topplista:

Favoritinstrument

1. Piano
2. "Koklocka"
3. Elgitarr
4. Akustisk gitarr
5. Synth/Keyboard

Slutsatser

Blogg.se har dåliga designfunktioner..
Jag har begränsade html-kunskaper...
Jag borde verkligen plugga nu...

Men, det blev en rätt kul sida ändå.

Seså.. rösta nu innan den blodiga kaninen äter upp dig.

Update

Håller på att experimentera med min blogg, så om den ser för jävlig ut ska det förmodligen inte se så ut.

Förresten.. det här är motsats till plugg.

En känslofull dag

Vaknar av att solens strålar når mitt rum. Härligt! En ny morgon med gött väder. Fast klockan var inte morgon, den var 13. Lika glad för det ligger jag och sträcker ut mig ett tag och försöker planera min dag. En stund senare får jag tummen ur och börjar packa min väska med plugg, samt brygger en kanna kaffe och häller över i termos som jag ska ha med till skolan. Har inga föreläsningar. Det är bara tentaplugg som gäller. Promenerar ner till Angered centrum och njuter av varje sekund av solexponeringen.

Väl i skolan efter att jag suttit och pluggat ett tag börjar jag känna mig konstig i kroppen. Pulsen stiger, jag börjar darra och kallsvettas. En klump i halsen växer. Vet inte om det beror på att jag var tvungen att sitta inne i det fina vädret eller om jag har några förträngda känslor som helt plötsligt kom ikapp mig, eller rent av lite pluggångest. Hursomhelst bestämmer jag mig för att packa ihop mina saker och gå därifrån.

Efter en stunds betänketid utanför Sahlgrenska, börjar jag traska mot Botaniska Trädgården. Jag har ett ställe där inne jag brukar gå till när jag behöver tänka. Det är högst uppe på ett berg med jättefin utsikt över Göteborg. Väl där uppe fick jag en omedelbar känsla av lugn och min puls började gå till det normala. Jag tar upp min bok och börjar plugga.. och nu går det hur bra som helst. Skulle suttit längre, men lite senare kom ett par upp som skulle ha picknick i solnedgången, så då gick jag.


 

I en rask taktfast march började jag powerwalka, med asskön musik i lurarna, mot Frölunda och hem till mamma. En och en halv timma senare sitter jag nu här, mätt på våfflor och tom i hjärnan. Det är en skön känsla.

 

image91

Plötsligt blev allt mycket ljusare

 


Mys har gått upp en rank

Gött! Gött mos! Jag gillar soooool. Har haft mysdag i solen med Bella idag. Vi träffades på förmiddan på Frölunda Torg och handlade lite picknick-mat, eftersom vi dagen innan bestämt oss för att åka till slottskogen och plugga i gräset. Vi pluggade väl i en kvart, sen var det mycket roligare att se på ett par killar som höll på med massa volter och tricks. Tentan kommer gå prima nästa torsdag. Jag har allt under kontroll... påminn mig vilken linje jag studerar.

image89

Efter hårdpluggandet åkte vi till gymmet och körde en cross-trainer runda och en släng av solarium. Detta följdes av en trip ner till hamnen där jag käkade upp min kycklingsallad jag köpt på förmiddagen och njöt av fiskmåsarnas tjut tillsammans med Bella.

image90

Priceless music

Här kommer den ultimata listan på musikens olika former enligt mig.

Musik som gör mig glad:

Electric Light Orchestra

Musik som öppnar tårkanalen:
Antony and the Johnsons

Musik som kan klassas som mäktig:
Muse, Arcade Fire, Klaxons

Musik som är party
Basement Jaxx, Pakito, Alice in Videoland

Musik som ger mig kalla kårar på ett bra sätt
Beirut, The Knife, Midlake, Moby, Radiohead, Sneaker Pimps, TV on the Radio

Musik som är mysig
Jack Johnson, Snow Patrol

Musik som är musikaliskt och textmässigt genialisk
Jason Mraz, Laleh, Regina Spektor

Musik som berör
Anna Ternheim, Cat Power, Jenny Wilson, Weeping Willows

Musik som gör att jag känner mig cool när jag går i takt med den
The Gossip, The Strokes

Musik som är rent av dålig
*Error* Overload! *Error*

Slutsats:
Om man säger textmässigt snabb så låter det som engelskans 'textmessage'


Har köpt skivsamlingen "De 1000 bästa låtarna de senaste 30 åren". Ja, jag tycker faktiskt mina skattepengar täcker torrents.

Jag misstänker att denna samling sats ihop av en tysk, för just nu lyssnar jag på 'fågeldansen', vilket är typ den 10:e tyska låten på de 15 första spåren. Men även Dr. Alban finns med på ett hörn.

När jag fyller 30 ska jag göra ett soundtrack över mitt liv. Sen när jag sitter i rullstol på en veranda i ett stort hus på Kroatiens västkust så ska jag avnjuta mina ungdomsår genom ett par hörlurar från min iPod piko (för piko är mindre än nano), sluta mina ögon, andas in en sista bris av konstgjort syre och totaldö med ett leende.


Trip to national park: 750 :-

Car rental:
300 :- / h

Forgets to close window:
Priceless


image88
LOL ;D

When the moon hits the sky.. something... something.. pizza pie

Nu har jag och Bella kommit igång bra med trängingen. Igår körde vi poweryoga vilket var väldigt bra. Var stel som en pinne i början av passet, men i slutet var jag lika böjbar som Phoebe i vänner. Har pluggat första halvan av dan, men haft lite svårt att koncentrera mig. Nu har jag precis experimenterat fram en ny pizza som såg så här trevlig ut:
image87

Nån annan som tänker på gravid morgonsjuk kvinna? Den blev sådär. Gjorde degen på dinkel- råg och grahamsmjöl med lite vetegroddar, psylliumfrön och lite a-fil. Som topping hade jag kebabkött, lök, svarta bönor och kidneybönor.
*Knaper fnas slit tugg*
Hårt och segt. Dock ätbart. Tur man inte ska bli kock.

Children - Love to hate them, or hate to love them

1
image85

2
image86

3

linbanalandet

4
kajsaimage84

5
mormor mormor2

Såhär har min helg sett ut i bilder. Den har varit spännande och många uttryck hos mig har kommit fram, en del som jag inte visste fanns där.

Från början:

1. Jag har varit fjollig (med Bella). I fredags, efter några öl, tyckte vi det var en hemskt bra idé att sminka oss och göra egna musikvideos till olika låtar. Filmen finns på youtube att beskåda till allas förfäran.

2. Jag har varit gothare (också med Bella). Samma anledning som punkt ovan.

3. Jag har varit broderlig och barnslig. Var på 60-årskalas, respektive 4-årskalas i axvall hos släktingar. Åkte dit med syrran. Försökte konvertera henne i bilen att börja lyssna på Muse, men vet inte hur pass väl jag lyckades. Vi lekte mer än ungarna på lekplatsen.

4. Jag har varit vuxen. Ungarna i punkt ovan är världens goaste kusinbarn. När Kajsa (t.v.) kollar på en med sina rådjursögon och bubblar fram 'pappa', kan man inte annat än att smälta. Det kändes konstigt att bli kallad pappa. Man började tänka efter och fantisera hur det skulle vara om det faktiskt var ens egen unge. Har alltid utgått från att aldrig skaffa barn. Som homosexuell måste man ju verkligen verkligen vilja det för att få det igenom. Nu blev det helt plötsligt mycket jobbigare.

5. Jag har varit hjälpsam. Innan kalaset i lördags, svängde vi förbi hos mormor på hemmet (hon är världens sötaste). Vi skulle egentligen bara säga hej och sen åka vidare, men helt spontant lyckades vi få med henne till kalaset. Hon har inte varit ute på månader eller år t.o.m. eftersom hon varit så dålig. Men som min syster vårdsamt uttryckte det  "Hellre att du dör på kalas och åtminstone har kul än att du sitter här och ruttnar bort"

6. Jag har varit fysiskt aktiv. Har börjat träna på fysiken nu med Bella. I söndags körde vi spinning (kul, men rövont) och idag körde vi ett aerobicspass. Det märktes att könsindelningen där var något av det kvinnliga hållet. Dels var jag den enda killen där (måste ju vara heteros paradis), och sen fick jag värsta elogen av ledaren för att jag var en bra förebild för andra killar och tyckte att jag skulle släpa med några andra killkompisar nästa gång. Ska bara skaffa några först.






And all the fluffy animals

Åh, jag önskar mina hamstrar var så här söta (när dom levde)

image75
Källa: http://www.extremefunnypictures.com/

And here's a fluffy bunny. Fluff fluff.. bunny fluff.. poke the bunny.. poke poooooke.. poke wih at stick..

image76
Samma källa

Plågsam produktivitet

För att försöka kompensera min apati de senaste dagarna, har jag haft en ovanligtvis händelserik dag. Inga supehändelser som att jag fött ekorretvillingar eller spontanhoppat bungy jump från gothia towers... nä, bara en bra och allmänt mysig dag med skola, nära vänner (träff och telefon) och bio. Imorgon ska också bli mysig. Då ska jag dricka öl med Bella och kanske spela Simpson-monopol. Horray! Vi ska försöka få slut på hennes öl eftersom vi ju ska börja träna nu. Och då får man ju absoluuut inte öla. Då kan man ju lika gärna go America:

image74

Nära-naturen-upplevelse

Idag bestämde jag mig för att gå ut och promenera i det fina vädret. Brukade alltid gå förut, långt och länge, men har inte blivit av på senaste (tror det kallas vinter). Hursomhelst, nu sitter jag här tre timmar senare och är helt slut, men jävligt nöjd. Första gången på länge jag kunde ta hissen upp utan dålig samvete. Promenerade i det fina naturområdet som finns här vid Rannebergen. Det var ganska jobbigt att det var så lerigt bara... och ett par plankbroar har gått sönder sen jag gick sist så jag blev väldigt kladdig om fötterna... och så fick jag två stora blåsor på ena foten. Men det känns bra ändå :D

Här är lite bilder från mitt äventyr:
 
image70image71

image72
image73

Apati så in i...

Borde borde borde borde borde borde borde veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerkligen.....

MEN

Gör jag?

Nej! Inte det vettiga

Men jag har tagit lite bilder på min fin-fina utsikt från vardagsrummet.. skulle behövt ett tjog extra megapixlar för att göra dess skönhet mer rättvis dock.

image69

Mitt nya tangentbord är fantastiskt...förutom att det inte fungerar. Jag behöver en drink.

Inget kan stoppa min lycka nu

Wow! Kan ni fatta. Av en miljard människor som surfar på nätet så var jag den människa som blev besök nummer 50 000 000. Jag gick in på sidan och ringde numret som stod där. Allt dom ville var att jag skulle ge dem mitt kortnummer, sen skulle resan till Bahamas vara min. Jag är världens lyckligaste!!


vann

En utmaning... yaaay!

Oh! Utmaning från Bella. I accept. Har inte sex personer att skicka vidare till så jag tar det allt eftersom

 

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

 

1. Ibland när jag varit på WC och kissat och det finns möjlighet att spola för ett stort eller ett litet besök, brukar jag trots kissbesök spola för nummer två. Då brukar jag skratta ett elakt skratt tyst för mig själv.

 

2. När jag flyger flygplan så lyssnar jag alltid på min ipod. Jag lysnar dock alltd bara på musik jag tycker det skulle vara okej att störta till.

 

3. Jag är världens mest tankspridda. En gång på jobbet på äldreboendet skulle jag hjälpa en man att göra sig iordning för natten. När jag satte honom vi handfatet för att han skulle borsta tänderna, gick jag ut för att göra något annat. Senare gick jag hem för dagen och glömde att han satt kvar. Några timmar senare hittade nattpersonalen honom sittandes i badrummet med extremt rena tänder.

 

4. Jag är mästare på att gå vilse. Vad som en dag skulle vara en härlig skogspromenad, slutade med att jag många många timmar senare befann mig i Bohus centrum (bor i Angered). Fick betala fyra kuponger för att ta mig hem.

 

5. När jag var liten var min allra högsta önskan att bli den första svenska pizzabagaren.

 

6. Kan associera i princip allt till sex. Är t.o.m. känd i klassen för det. Jag får inte längre förbryllade blickar när jag brister ut i gapskratt. Den senaste kursboken vi skulle ha t.ex, har en författare vars efternamn heter Cummings.

 

Nu så skickar jag vidare den till Tommy


Ännu ett ilandsproblem

Mitt tangentbord har slutat fungera av nån mystisk anledning (kan ha nåt att göra med all mat och vätska som spillts.. använder mitt datorbord till matbord typ dagligen). Skriver nu på ett tangentbord som är inbyggt i windows som egentligen är ett verktyg för handikappade. Jag känner mig rätt handikappad faktiskt... detta är inte bra för min musarm. Jobbigt att klicka fram alla bokstäver. Beställde precis ett nytt tangentbord på webhallen. Tyckte det var så snyggt designat som ett piano. Dessutom lyser det i mörkret, vilket jag alltid saknat. Den lilla datornörden inommig har krupit ur sitt skal.

tangentbord

Musikordning

Har spenderat timmar nu på att organisera i mitt iTunes bibliotek. Har hittat album covers till samtliga artister i min samling (med undantag från vissa mindre kända). Jag använde mig av det superbra programmet Album Cover Finder.

image65

Doh! Upptäckte precis att alla covers jag lagt till bara har lagt sig på den första låten på varje album. Måste kopiera bilden till alla låtar visst... jaja, nu behöver jag iallafall inte leta efter dom... suck.. ctrl + c.... ctrl + v... ctrl + c... ctrl + v

Hej som i hejda dig tokfan!

Sov över hemma hos mamma idag eftersom jag skulle upp så tidigt till skolan. Fattar inte hur hon står ut att bo som hon gör nu när dom håller på att lägga nytt badrum. Liksom vakna och vara askissenödig och så måste man ta på sig full mundering för att kissa i en barack en bit från lägenheten. Vaknade iallafall av att jag asgarvade åt ett dåligt skämt mamma sa till min syster.

Josse: (skitstressad) Fan, vad mycket påsar jag har!
Mamma: Menar du på golvet eller under ögonen?

haha..
image63
~---------------------------------------------------------~
Syrrans stressframkallande påsar!



Ska tydligen hjälpa till att laga mat på en kommande sittning. Tror vi skulle laga nån kycklinggryta till huvudrätt. Om nån har bra lätta tips på förrätter och efterrätter får ni gärna höra av er ;)

Hade en trevlig dag i skolan med kul laboration. Tog lite kort för en gångs skull.

Lablove
~-----------------------------------------~
Hannah och Daniel har syntetiserats

Labning
~------------------------------------------------------------------------~
Glada labkamrater


Har kommit på mig själv på senaste att jag väldigt ofta brister ut i skratt bland människor när jag är själv. Det är hemskt pinsamt, men så länge det håller sig till skratt och inte gråt eller svordomar.. eller riverdance så kan jag skatta mig lycklig.