Hoppas på tredje gången gillt

You don't mind if I go a little mad do you *rycker med ena ögat*.

image114


Fick precis ett samtal från killen som skulle kolla på min lägenhet idag. Tydligen hade han fått ett annat napp på en lägenhet i Frölunda den jäveln. Det var visserligen inte klart, så om det inte gick igenom skulle han komma och kolla på min lägenhet, men den chansen känns rätt minimal.

Från och med nu ska jag ha noll förhoppningar när jag får lägenhetsnapp.. hur nära bytet jag än kommit.

Med risk för att låta religiös, så tror jag att det är menat att bli så här. Är faktiskt inte särskilt bitter. Dessutom fick jag nu väldigt rent hemma!

(upptäckte att jag nog lät lite bitter i början, men det avtog under skrivandets gång. Där ser man vilken terapeutisk effekt bloggande har.)

En positiv lutning

Det är abnormt svårt att vara social när man bara sovit tre timmar. Ännu svårare är det att följa med under en föreläsning, och svårast av allt är att uppskatta en uppgift som schemalagts alldeles för nära tentan, trots dess intressanta innehåll.

Mitt (mor)aliska stöd hämtade upp mig efter skolan för att hjälpa mig göra fint för min lägenhetsvisning imorgon. Vi stannade först till vid apoteket där morsan blev ofrivillig rådgivare till en illaluktande gammal dam. Hon viskade rätt så odiskret i mammas öra:
" Ska jag använda det här läkemedlet? .... Den är helt BLÅ *pekar ner mot underlivet* HELT BLÅ... och det kliar *gnuggar med knogarna* "
Mamma som är sjuksköterska förklarade att hon skulle stoppa upp den i vaginan, men kanske borde rådfråga med någon anställd istället.. haha. Störd tant.

Jag är lite kluven till flytt. Jag har vuxit mig så kär i Rannebergen, främst p.g.a. naturen. Men man får väga fördelarna mot nackdelarna, och den största nackdelen just nu är faktiskt avståndet till skolan. Vem vet, jag kanske stortrivs på det nya stället (vilket visserligen ännu inte är klart), och gör jag det inte får jag väl flytta igen.

I livets diagram med lycka och framgång på y-axeln och tid på x-axeln, kommer det alltid finnas dalar och toppar, men drar man en linjär regression rakt igenom, kommer den alltid att ge en positiv lutning. Åtminstone tills du måste bära vuxenblöja.

Lycka i dubbel benämning

Jag har haft en kanonbra dag idag. Eller den började inte särskilt bra. Struntade i föreläsningen och låg hemma och hade ett allt-är-emot-mig-trauma. Jag får sånt ibland, särskilt efter nån utlösande tråkfaktor. Lägenhetsbytet som jag skaffat mig så höga förhoppnigar om, blev aldrig av.

Men så åkte jag till skolan på eftermiddagen och blev genast på bättre humör av mina fantastiska klasskamrater. Jag har en förmåga att se mig själv som rätt osynlig som stryker längs korridorväggarna, men som idag är det så skönt att veta att min frånvaro faktiskt är närvarande.

Jag fick en jättefin pressad fyrklöver av min kära Hannah, som ju kan komma så väl till pass under dessa tider av lägenhetsbyte. Det gjorde min dag. Tack Hannah :D

image113


Satt sedan kvar i skolan till 19.30 med min goa pluggvän Jennie, för att sedan åka till stan och käka gott vegetariskt käk med Viktoria. Det var längesen jag skrattade så mycket. Om någon skulle se mig på stan med henne skulle jag förmodligen framställas som smått schizofren eftersom vi är helt jävla galna tillsammans... vilket jag nog bara är till en viss grad när jag är med andra.

Kvällen avslutades iallafall med bio och filmen 'Blades of Glory', som faktiskt var mycket roligare än jag förväntat. Vi var fyra stycken i biosalongen, och de två andra skrattade nog mer åt oss (läs: Viktoria) än filmen.

*Viktoria ringer till hennes kompis innan filmen börjar och kommer till hennes telefonsvarare*
- "Ja hej, det är Viktoria här. Jag och min kompis Joacim sitter här i en biosalong och vi började prata om de tre vise männen.... och så kom jag på att jag skickade ett roligt julvykort till dig med dem förra julen, men jag kommer inte ihåg vad det stod på det. Du kan väl ringa så fort du hör det här".

(Nu när jag kom hem hade jag fått ett till erbjudande om lägenhetsbyte)

Bästa raggningsrepliken nånsin...

"Tycker du att den här trasan luktar kloroform?"

Från förort till centrum

Shit, alla parter har visat intresse på ett rektangelbyte på lägenhetsbytesidan jag har en annons på. Om det går igenom betyder det att jag har ett förstahandskontrakt på en etta vid Landala Torg. Pleeeease!

America's next horse model

Okej, läs inte det här om du inte vill få avslöjat vem som vinner Top Model cycle 8.

Jag var helt övertygad att min favorit Natascha skulle vinna. Blev så jävla besviken när Jaslene tog hem det. Visst. hon är väl vacker och så, men vilket jävla hästleende hon har. Så fort hon öppnar munnen har man lust att mata henne med en morot och klappa henne på näsan. Natascha däremot. Undrar om hon fattar hur rolig hon är. Yeesh! Som ni förstår har jag stora problem... *upprepar för mig själv* Vissa länder har krig, vissa länder har krig

Omotivation leder till motivation

Ett hett tips. Glöm inte bort en skål med sallad under en längre tid, för det blir så ÄCKLIGT mögel då. Bäst före datumet hade inte bara gått ut.. hela salladen var bokstavligen på väg ut. Det hade bildats en ny civilisation som redan hunnit förbi järnåldern.. minst.

Hursomhelst blev det ett startskott att ta tag i en välbehövlig storstädning. Jag är inte riktigt klar än.. men nu är det iallafall okej för folk att hälsa på. Så kom kom.

Just det.. när jag skulle skaka av badrumsmattan på balkongen så märkte jag inte att ett par kalsonger var ihoprullade i mattan, och när jag vecklade ut den över balkongräcket så dalade underbyxorna ner till grannen... ooops!
Och jag hittade ÄNTLIGEN mina glasögon. De låg under soffdynorna. Som jag letat!

image112
Se så vackert mitt vardagsrum blev

Ha ha ha

Någon skrattar..
Varför skriver jag "någon"?
Det är ju jag

Ändrar möjligtvis denna rubrik när jag kommer på nåt bättre.

Okej, en liten update från helgen. Lördagens tenta kändes för jävlig. Visserligen bättre än förra gången, men definitivt inte så att det räcker hela vägen. Jag hade tänkt ägna fredagen åt repetition, men typiskt mig var jag helt avtrubbad och omotiverad och panikrepeterade istället lördag förmiddag. Bla bla bla.. nu bygger jag en bro och satsar på nutiden istället.

Åkte hem till mamma efteråt och tog mig ett härlig bubbelbad i hennes nya jacuzzi, med spa-musik i bakgrunden. Underbart! Kollade på eurovision med mor och syrrans kille Niklas och drack duktigt med vin. Tycker definitivt rätt låt vann, har varit kär i den sen jag hörde den första gången för några veckor sen. Jag väljer att inte kommentera The Arks placering. Det har ordet på gatan redan tagit hand om.

Jag är allergisk mot fisk, men eftersom min mamma är sjuksköterska hade hon anti-allergisprutor hemma och vi bestämde oss för att jag skulle prova att äta en bit. Jag var skitnervös när jag tog laxbiten i munnen. Tänk om luftstrupen svullnade igen och sprutan hade gått över sitt bäst-före-datum. Men jag lever ju uppenbarligen än, så det var inte så farligt. Det kliades dock i halsen och jag kände mig lite konstig, så ska nog hålla mig till att äta ersättningstillskott för Omega-3 ett tag till.

Då både festival och bag-in-box var slut bestämde vi oss (jag och Niklas) för att gå ut en stund. Det blev Gossip igen, som dagen i ära var helt knökfull. Efter ett tag kom även Bella och gjorde oss sällskap. Efter stängning åkte vi hem till mamma igen och tänkte efterfesta, men vi somnade alla tre rätt så snart.

Dagen efter hade jag en mysig eftermiddag/kväll med Viktoria. Vi gick först och käkade på Jensen's. Jag har varit jätteduktig med min kost på senaste, men förstörde den rätt rejält med chips i lördags. Och om jag ska falla, så ska jag falla hårt, så till efterrätt tog vi deras glassbuffé, där man får göra sin egen mjukglass i alla dess former och mängder. Mådde så dåligt efteråt, men gott det var det. Detta följdes av bio, där vi såg 'Sunshine' som handlar om framtiden när solen slutar fungera och ett gäng astronauter ska försöka få den till liv. Blev mycket positivt överraskad. Mycket fint och originellt filmspråk gör så att denna film får fyra utdöende solar av mig.

Utan mynt i fem dagar försmäcktar jag på denna ö

Fick ett brev från SEB idag om att mitt kortnummer kan ha kommit i orätta händer och behöver därför bytas ut . Ringde till dem förut och fick kortet spärrat och blev lovad att ett nytt kort ska komma till mig om ca fem bankdagar + 2 dagar till för den nya koden.

Det slog mig precis. Tänk om jag har blivit lurad. Att jag ringde och uppgav mitt gamla kortnummer så att bedragarna har fri tillgång till mitt konto. Fast väldigt ostrategiskt av dem att ge sig på en student, vars kapital är tommare än vad min hjärna känner sig just nu.

I vilket fall så måste jag leva på kontanter ett tag framöver, vilket nog inte är en tårtbit (eller piece of cake som man säger på bosniska). Nu ska jag laga mat och sen plugga. TJO!

Ett porträtt av en skandinavisk hals

Började dagen med att ha en gruppredovisning om en vetenskaplig artikel vi fått ut. Förutom ett smärre missförstånd med läraren var vi skulle mötas, så gick det hela snabbt och smärtfritt.

Åkte hem sen och bestämde mig för att ta en powernap innan jag tog tag i studierna. FEM timmar senare vaknade jag i förvirran som snabbt övergick till panik. Bra kämpat Joacim. Det kommer bli nåt stort av dig en dag.

Min hjärna är grötigare än en dansk hals och det är tok omöjligt att läsa. Borde det inte vara tvärtom när man är så utvilad? Fast man kan ju iofs vara övervilad också. Det är nog så tärande.

Jag avskyr dryga läkarstudenter!

En tanke

Om någon stör en när man pluggar, kan man då kalla det att man blir utvecklingsstörd?

Freaky stuff

Jag börjar bli lite rädd nu. Idag kom jag hem efter skolan och skulle låsa upp dörren, men upptäckte till min förfasan att underlåset också var låst. Jag låser ALDRIG underlåset!! Och det värsta är att det här är andra gången det händer. Bostadsvärden har väl ingen rätt att komma in utan att meddela först, och den enda förutom jag som har nyckel är min syster och hon säger att hon aldrig varit här. Det finns inga tecken på att nån varit här inne, så det är en jävligt konstig människa som tycker det är kul att låsa extra och psyka mg.

image111

Balans i minnet

Jag undrar om det är så att om man trycker in alldeles för mycket information så kommer slutligen nåt man lärt sig sen innan att försvinna. Jag har börjat fundera på detta eftersom jag misstänker att jag har glömt av hur man går i trappor. Tre gånger på en kort tid har jag snubblat och slått halvt ihjäl mig när jag försökt bestiga nån form av trappsteg. Självklart inför ett gäng åskådare som bestått av en skolklass, en fullsatt spårvagn eller en snygg kille (i den ordningen). Tycker knappt det är pinsamt längre.

Vardagslyx

Today was such a good day. Träffade Viktoria i stan på eftermiddagen och gick runt och fönstershoppade lite. Sen bar det av mot Bergakungen där jag skulle möta Karin, Gawin, Suzanne och Per då vi skulle se Spider Man 3. Men det var inget vanligt biobesök. Nej, det var av sorten onödig lyx, men hemskt trevlig sådan. Vi hade nämligen bokat VIP-biljetter som kostade mer än dubbelt som en vanlig. Vi fick först "mingla" i loungen där de bjöd på godis och dricka. Själva biosalongen var astuff med superhärliga svarta skinnfotöljer som kunde lutas bakåt, och hade benutrymme för en basketspelare. Totalt drack jag två liter cola, käkade två popcorn och otaligt med choklad. Jag och Karin fick gå ett par varv runt sjön när vi kom hem för att försöka bli av med sugarrushen. Oh, och filmen. Jo, den var bra.

Idag är min självkänsla på topp. Inte mindre än fem personer har sagt hur snygg jag är idag. Det tackar man för ;)

gayspider

Spiderman is sooo gay

Låtskrivande

Igår var en kreativ kväll. Jag skrev texter och my buddy Simon sjöng dem och spelade gitarr. Varje låt skrevs på typ fem minuter, så förvänta er ingen Bohemian Rhapsody. Här är mina fina texter iaf. Håller på med en mer seriös låt nu som handlar om mamma.

My neighbour Krusty

My neighbour's name is Krusty, I think he's a little rusty. When he was going to the store I saw a spark coming out from his head. Was it just an electric field or is my neighbour what i suspect?
 Will you work instead of me in a factory next year. Will you save me even though your soul is of steel

The pink generation
Rough boys is calling out a name. Tough boys has swallowed all their shame. What happened to society where men were men. The world is going to a direction of femme. Who has the money to pay them to correctness. Who has the power to lobotomize their dirty minds.. Mama is the key, mama is the name

The game
Let's eat a hotdog and watch the game. Why do you look at me right now like I look at you in my dreams. My abs will cover the truth, my deep dark voice will cover the truth, my outfit covers the truth. Why do you sit so close to me, weren't we suppose to watch the game.

A raping rip-off
Life is like a piece of chocolate. You never no what boxes are hidden in it. Can I please smack you in the face, cause my hand is out of control and I don't like the way you smell. Run to the forest, your legs of steel can be left behind. The forest is over there, between all the trees. Stupid ho

Mitt luffarpass
Jag har gått och samlat burkar i ett år, jag har tio fingrar och tio tår. Min hud är lite knottrig och mitt hår är ganska fett, men nu ska jag finna dig på ett helt nytt sätt. Pengarna jag sparat går till mitt fina luffarpass, tåget som jag åker med har ett värdefullt lass. Min ankomst i din stad var precis som jag tänkt, lasset som jag nämnde är numera sprängt För du är död i mina ögon. Jag säger döööööd

The weight of the unwanted
The bus into town was as exiting as the place it was leading to.
We were going into town to buy meself a pink dress.
But the stores were as disappointing as my birth becuase all dresses were too dark.
Carry me papa, this city is to dirty for my feet.
The adventure continued to every single store.
Now you have to walk pumpkin because you're getting heavy.
Oh, but stupid father, my weight has been the same all the time, it is you who's getting weak.
Just as the odd couple was about to give up, they entered the last store.
And there it was, made by slaving mice, a glorified shining dress.
My dress, papa, buy it now.
It's a bit expensive, but I'll do anything for you son.

Att gjuta en giltig gel

Idag är jag trött. Trött trött, men också glad. Fick tillbaka resultatet från omtentan och det gick asbra. Skrytdags: Jag och en annan person fick högst poäng. Det kändes som att det behövdes för självförtroendet. Jag vet iofs varför de senaste tentorna dalat likt en tegelsten som försökt flyga, så jag bör inte betvivla min kapacitet att klara av det. Men det är ändå betungande att ha tentor släpandes efter sig och till slut intalar man sig själv att man nog är rätt korkad ändå. Nu har jag fått en nykick och kommande tentor känns inte alls lika skrämmande längre.

Ett toppenprogram som jag måste rekommendera om du inte redan sett det är Wonder Showzen. Den driver med USA, politik, krig, religion och lite allt möjligt. Allt med hjälp av ungar och tecknade små klipp. Hatar egentligen politik, men det här är riktigt kul!

"You're never to young to have a Vietnam-flashback"

image107

Han kom, han såg, han hade picknick

Jag har inte firat valborg på flera år, så för att ta igen det firade vi med råge igår. Och det var sådär lagom. Inte fullt ös medvetslös, utan mer utsträckt och jämnt fördelat.

Jag kom till slottskogen vid 12-tiden och inväntade mitt champagnefrukostsällskap för dagen. Vi bestod av en kvartett innehållandes mig, Bella, Daniel och Hannah. Det var en perfekt dag för picknick. Solen var aningen stark så jag brände mig rätt rejält i ansiktet, men om ett par dagar kommer det lägga sig som ett vackert lager av.. vackerhet.

image105 image106

Vi körde en asrolig lek som slutade med att vi dansade med varandra, skrek att vi var kåta, hjulade och höll varandra i hand och sjöng Cumba Ya i symbios. Vad våra picknickgrannar tänkte vill jag inte veta.

Hannah och Daniel gick sedan vidare för att se Cortegen, men jag brukar mest bara bli uttråkad av den så jag stannade kvar i slottskogen med Bella och inväntade en styck syster med tillhörande fästman. Efteråt åkte vi till Chalmers på förfest där jag fick svalka mitt ömmande ansikte med lotion.

Kvällens slutstation blev Gossip där vi även träffade Bellas buskompis Nikola. Tyckte det var astrevligt. Hela dan var det, och man kände att man kunde koppla bort skolan lite. Idag är det nya krafttag som gäller.