Kapitel 2 - Ett annorlunda pirr

Efter en intensiv fredag och lördag kände han sig ovanligt rastlös denna tidiga söndagseftermiddag. Det liksom spratt i benen, vilken position han än intog och drevs smått till vansinne av den ilande smärtan som strålade ner längs höger ben. En heldag på Liseberg föregående dag hade satt sina spår i den gamla ryggskadan, då 90% av tiden hade handlat om att stå i kö, precis överallt. Han satt stilla vid fruktostbordet och funderade på om det hade varit värt det. Samtidigt svaldes två panodil med lika många klunkar vatten. Definitivt inte! Men sen var det inte heller för sin egen skull han valt att åka dit, utan för sitt kusinbarn med tillhörande familj som kommit på besök från Axvall. Om inte hans syster varit med, hade det varit än mindre värt det, men lyckligtvis följde hela familjestyrkan med. Vilket inte var allt för vanligt.

Åttans spårvagn dånade fram längs de gamla spåren. Brodern och systern hade satt sig en bit från resten av sällskapet och började av nån anledning prata om deras pappa som de båda sedan länge sagt upp kontakten med. De utbytte deras värsta minnen från tiden som barn med en alkoholiserad far och blev båda mycket förvånade över saker han gjort som den ena kom ihåg men inte den andra. Det kan te sig lite underligt, men detta var faktiskt första gången de hade delat sina tankar med varandra om sin barndom. På många sätt kändes det nyttigt, på många andra rev det upp gamla sår, men i det hela hade nog båda haft tillräckligt lång tid på sig för reparation att det faktiskt inte betydde så mycket längre. Det var redan ett avslutat kapitel, och ingen bok man skulle få för sig att vilja läsa om igen.

Väl inne på nöjesparken möttes Joacim av pengaslukande stånd och spel, köer så långt ögat kunde nå och en irriterande stor mängd andra människor, framförallt småbarnsfamiljer och godisnappsugande emo-tonåringar. Ett helt klart annat perspektiv sågs ur kusinbarnets vinkel, då en pirrande känsla i magen uppstod av alla de klara färgerna, lukten av popcorn och de exalterande attraktionerna. Efter en viss övertalning följde han med sin syster och kusinbarn för att åka kaffekopparna. Inget som han direkt kastade sig in i frivilligt eftersom detta var dagen efter en rätt intensiv öldrickarkväll och det roterade redan mycket i magen som det var. Men hur som stod han nu där i kön bredvid den exalterade och ansiktsmålade 4-åringen. Plötsligt fick han syn på en kvinna i 30-årsåldern som satt i en kopp med sina tre barn och ett fjärde i magen. Trots sin läggning kunde killen inte slita sin blick från denna människa, som var den vackraste skapelse han skådat. Det riktigt lös om henne och för varje varv de möttes när hon åkte runt i karusellen tittade han på henne och hon tittade tillbaka mot honom med ett varmt leende. Det kändes underligt och helt oväntat, med sedan var det slut lika snabbt som det började.

Glasskön var lång, men det började bli varmt och alla kände de för något svalkande. Med armarna i kors stod han bredvid sin syster och stirrade på menyn. I sin vänstra ögonvrå uppenbarade sig en man som stod i den andra kön och kollade åt deras håll. Nyfiket vred han sitt huvud och upptäckte att mannen, som var runt 30 och sådär moderiktigt skäggig, stirrade direkt på honom. Blygsamt drog killen tillbaka blicken, men kollade senare åt hans håll igen och upptäckte att den snygge mannen fortfarande hade en intensiv blick. Vad är det som händer idag egentligen tänkte han, och samtidigt som denna tanken begynnades kollade han lite åt vänster och fick till sin förvåning syn på den vackra kvinnan från kaffekopparna. En snabb insikt kom fram om att de båda var tillsammans, förmodligen gifta, med så många barn som omringade dem. Killen blev stum av tanken att han vid två separata tillfällen fått intensiv ögonkontakt, nog även kallat flirting, med två människor som sedan visar sig vara tillsammans med varandra. Han undrade om det berodde på att de hade ett dåligt förhållande, eller om de båda kommit överrens om att leta upp en lämplig partner för att piffa upp sitt sexliv.
-Vad ska du ha för något? frågade glassexpediten för andra gången'. Verkligheten kom tillbaka, men han var inte längre sugen på något utan gick därifrån. Paret gjorde sin beställning i kön bredvid och gav killen en sista blick innan de gick därifrån. Det är inte bara 4-åringar som får pirr i magen av nöjesfält.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback